Ілюстрація / REUTERS

Кожен другий українець (49,7%) після президентських виборів очікує на покращення ситуації в країні у найближчі місяці.

Читайте такожБільшість жителів ОРДЛО скаржаться на погіршення свого життя протягом року - опитування

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати соціологічного дослідження.

Відео дня

«Після президентських виборів громадська думка демонструє високий рівень оптимізму – кожен другий (49,7%) очікує на покращення ситуації в Україні у найближчі місяці, на погіршення ситуації очікує кожен п’ятий (20,9%), ще майже 30% вагаються щодо оцінки власних очікувань», - йдеться в результатах.

Зазначається, що менше чверті виборців (22,3%) дають новообраному президенту України не більше 100 днів, ще чверть (26,2%) – півроку, після чого стане зрозуміло, впорався він чи ні з керівництвом країною. Термін в рік дають ще 35,5%.

«Отже, новообраному президенту України виборці дають не більше року, щоб зрозуміти - чи він впорався з керівництвом країни. Дані показують, що більше ніж 80% максимум через рік будуть визначати своє ставлення до президента України, базуючись на діях та результатах відповідно до своїх очікувань», - резюмують соціологи.

***Центр «Соціальний моніторинг», Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка, Соціологічна група «Рейтинг» провели національне опитування з 30 квітня по 10 травня 2019 року в 24 областях України та Києві щодо електоральної поведінки різних груп населення. Всього опитано 3 тисячі респондентів.

Метод отримання інформації – індивідуальне інтерв’ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондента: 1,5 тисячі з використанням паперової анкети та 1,5 тисячі з використанням анкети на планшеті. Стандартні відхилення становлять 1,10 – 1,83%.