На Полтавщине объявлен траур / Фото: УНИАН

У Полтавській області сьогодні оголошено жалобу за загиблими в ДТП, що сталося 16 березня в Чутівському районі на трасі Київ - Харків.

Про це сказано у розпорядженні голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка й голови Полтавської обласної ради Петра Ворони.

Читайте такожНа Полтавщині зіткнулися вантажівка та мікроавтобус: семеро людей загинули на місці (фото)

Відео дня

«У день жалоби на території області скасовано всі розважальні заходи. На знак жалоби на всіх будівлях офіційних установ, органів місцевого самоврядування, підприємствах має бути приспущено Державний прапор України. О 12:00 жителі нашої області вшанують своїх загиблих земляків хвилиною мовчання», - сказано в документі.

Як повідомляв УНІАН, маршрутка і вантажівка зіткнулися в Полтавській області 16 березня. Кількість загиблих у ДТП вчора вдень збільшилося до 8 осіб. Вантажним автомобілем марки DAF керував 48-річний харків'янин. За кермом мікроавтобуса "Фольксваген" був 45-річний полтавчанин.

За попередньою інформацією, вантажівка DAF виїхала на зустрічну смугу, якою в бік Харкова їхав мікроавтобус. У маршрутці перебували 14 пасажирів і водій. Внаслідок зіткнення семеро людей загинули на місці ДТП, одна людина померла в лікарні. Серед загиблих і водій мікроавтобуса. Відомо, що майже всі пасажири "Фольксвагена" - жителі Полтави віком від 31 до 69 років, переважно жінки.

Читайте такожЧисло жертв ДТП на Полтавщині збільшилося до 9 осіб - міліція

За фактом ДТП порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Водія вантажівки затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив надати допомогу постраждалим у ДТП у Полтавській області.