Суд арештував матір дівчинки \ Фото УНІАН

Корольовський районний суд міста Житомир сьогодні ухвалив рішення взяти під варту матір, підозрювану у вчиненні вбивства своєї 5-річної доньки.

Читайте такожМоторошне вбивство 5-річної дівчинки на Житомирщині: батькам загрожує довічне ув'язнення

Про це повідомляється на сайті прокуратури Житомирської області. Розгляд клопотання щодо застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою другому підозрюваному, батькові, перенесено на 30 травня.

Відео дня

"У ході досудового розслідування кримінального провадження буде надана оцінка діям посадових осіб влади та місцевого самоврядування щодо покладених на них обов’язків стосовно забезпечення прав 5-річної дитини. Досудове розслідування проводить Овруцьке відділення поліції ГУНП в області", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році за рішенням суду Дарину Макарчук відібрали у біологічних батьків без позбавлення їх батьківських прав, дівчинка деякий час проживала у прийомній родині. Згодом суд повернув дитину біологічним батькам, які через алкогольну залежність позбавлені батьківських прав щодо двох інших дітей.

У серпні 2018 року дівчинка під час сімейного конфлікту отримала смертельні травми від батька, потім тіло дитини батьки спалили у печі та останки викинули у річку.

Інформація про те, що в селі Листвин Овруцького району на Житомирщині батьки могли вбити свою 5-річну доньку, надійшла до поліції лише 27 травня цього року.

В Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників соціальних служб (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).