Автошкола, де навчалася Зайцева, припинила діяльність / фото NewsRoom

Автошкола в Харкові, де навчалася винуватиця смертельної ДТП на Сумській Олена Зайцева, припинила свою діяльність.

Читайте такожКривава аварія у Харкові: адвокат Дронова подавши апеляцію виправлену

Через суспільний резонанс керівництво автошколи прийняло рішення закритися, а не виправляти порушення, виявлені у ході слідства. Про це повідомив в ефірі ObozTV начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

Криклій нагадав, що акредитаційна комісія розглянула перелік порушень, які стосувалися матеріально-технічної бази, і, згідно з процедурою, запропонувала автошколі їх виправити.

"Розуміючи резонанс, я так думаю, вони вирішили їх не виправляти. Тому що їм все одно вже не дали нормально жити. Тому вони вирішили в принципі закривати діяльність автошколи", – зазначив він.

Чиновник також звернув увагу, що його відомство позбавлено функції перевірки автошкіл і може їх проінспектувати тільки в разі будь-яких пригод.

"У школі, де навчалася Зайцева, факти порушень виявило слідче управління Харківської області в рамках слідчих дій. Вони перевіряли наявність журналів, чи була Зайцева на навчанні, чи розписувалася в журналах під час відвідування занять. В ході цього вони виявили певні недоліки в діяльності автошколи, про що повідомили нам. І ми вже це звернення розглянули", – розповів Криклій.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення "Лексуса" 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення "Лексус" вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожного. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.