Тепер, отримавши 10 років покарання, Зайцева думає інакше, перекладаючи провину на Дронова / фото УНІАН

Засуджена Олена Зайцева, фігурантка ДТП з шістьма жертвами в Харкові, домагається пом'якшення вироку - замість 10 років в'язниці вона вимагає п'ять років умовного покарання.

Про це KHARKIV Today 10 травня повідомила адвокат сторони постраждалих Лариса Матвєєва. Вони ознайомилися з апеляційною заявою Зайцевої, яка 26 березня подала її нова захисниця Юлія Плетньова.

Лариса Матвєєва говорить про кардинальну зміну позиції засудженої, яка на судовому етапі визнавала свою провину. Тепер, отримавши 10 років покарання, думає інакше, перекладаючи провину на Дронова. У потерпілих і родичів загиблих апеляція Зайцевої викликала особливе обурення.

Відео дня

Читайте такожПоліція закрила справу проти експертів, які не змогли встановити швидкість Lexus Зайцевої

"Позиція сторони захисту Зайцевої обурила всіх, потерпілі ніколи не вірили в каяття Зайцевої, але до такого відвертого цинізму теж ніхто готовий не був", - повідомила адвокат потерпілих.

За її словами, законних підстав для зміни рішення суду першої інстанції немає, оскільки нинішня позиція Зайцевої ґрунтується на спробі зняти із себе провину і спростувати матеріали кримінальної справи.

"Зайцева ж провину свою визнавала, з обвинувальним актом погоджувалася, готова була понести справедливе покарання. Враховуючи об'єктивні докази і тяжкість наслідків, таких підстав немає", - додала Матвєєва.

Як повідомлялося, вирок у справі про аварію на Сумської Київський райсуд Харкова виніс 26 лютого. Обох обвинувачених - Геннадія Дронова та Олену Зайцеву - засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування на три роки.

Нагадаємо, ДТП сталася 18 жовтня 2017 року. В результаті аварії загинуло шість осіб, ще стільки ж отримали травми.