МВС має намір змінити систему підготовки водіїв / фото Autonews.com.ua

У Міністерстві внутрішніх справ України пропонують запровадити персональну відповідальність інструкторів автошкіл за навчання і підготовку водіїв.

Про нововведення розповів начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, передає «Обозреватель».

Читайте такожНові правила для ДТП. Що зміниться на дорогах

Відео дня

"Ми допрацьовуємо наші відомчі укази і готуємо такий "приємний сюрприз" для автошкіл – якщо більше певного відсотка учнів показують поганий рівень підготовки (вочевидь, не здають іспит. – Ред.), інструктора несуть за це персональну відповідальність", – повідомив Криклій.

За його словами, ця практика вже прижилася в деяких прогресивних країнах.

"Зараз в автошколах колективна безвідповідальність. Вони "комісією" приймають іспити з теорії – нібито комісією, зрозуміло, що там жодної комісії немає. Такою самою "комісією" приймають практичні іспити. У переважній більшості шкіл це бутафорія. Цю ситуацію потрібно змінювати. Має бути персональна відповідальність", – наголосив чиновник.

Він додав, що в майбутньому у МВС збираються кардинально видозмінити процес підготовки водіїв. Зокрема, інструктори зможуть навчати новачків самостійно і не "прив'язуватися" до автошкіл.

"В теорії людина зможе самостійно навчитися і здати іспит, а потім піти до конкретного інструктора, у нього отримати практичні навички і вже до нас прийти на практичний іспит", – пояснив Криклій.

"Має бути індивідуальний запис на здачу іспиту, та індивідуальна відповідальність з боку інструктора, який готує водіїв", – резюмував він.