Підозрювані відмовилися пройти медогляд на встановлення стану сп’яніння / фото 112.ua

Патрульні поліцейські, підозрювані в убивстві 5-річної дитини у місті Переяслав-Хмельницький 31 травня, не проходили огляд на стан алкогольного сп’яніння.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам заявив прокурор Владислав Волян.

Він пояснив, чому обом поліцейським Володимиру Петровцю та Івану Приходьку інкриміновано саме умисне вбивство, а не вбивство з необережності.

Відео дня

Читайте такожЗагиблого на Київщині 5-річного хлопчика міг застрелити інший дитина - адвокат потерпілих

"Обоє підозрюваних є жителями Переяслав-Хмельницького. Це все трапилося біля їхнього місця проживання, в гостях в одного з них. Там житлова забудова. Відомо, що там ходять люди, граються діти. І тому, стріляючи, навіть не бачачи цілі, людини, здійснення пострілу у такій обстановці свідчить про навмисність вбивства", - сказав прокурор.

Разом із тим Волян заявив, що наразі не відомо, з якого типу зброї стріляли патрульні, де ця зброя, чи зареєстрована вона і кому з підозрюваних належить.

Також, за словами прокурора, наразі немає документального підтвердження, що підозрювані у день скоєння злочину перебували у стані алкогольного сп’яніння, про це відомо лише з показів свідків. Волян припустив, що відповідних документів не буде, оскільки обоє підозрюваних відмовилися пройти медогляд на встановлення стану сп’яніння.

Крім того, прокурор повідомив, що наразі не встановлено, хто саме з двох підозрюваних влучив у дитину, однак убивство кваліфіковано як груповий злочин, і тому обоє підозрюваних відповідатимуть за його скоєння.

Слід також зазначити, що прокурор досить дивно відреагував на запитання кореспондента УНІАН, чи має хтось із двох підозрюваних зареєстровану вогнепальну зброю.

«Я не можу сказати, чи була на місці злочину зброя, коли туди приїхала слідчо-оперативна група Нацполіції. Але був певний час, за який цю зброю могли приховати.

Читайте такожДругого поліцейського, підозрюваного у вбивстві хлопчика на Київщині, також взяли під варту (фоторепортаж, відео)

Свідки стверджують, що обоє підозрюваних були у стані алкогольного сп’яніння, хоча фахових доказів цьому поки що немає. Вони відмовилися від освідування, оскільки мають таке право за законом. Я також не можу сказати, чи знайдено було зброю при обшуках помешкань обох підозрюваних. Стосовно зареєстрованої зброї у когось із підозрюваних, то це такі особисті дані. Я не можу про це сказати, бо ми розслідуємо цю справу лише три доби», - сказав прокурор.

Також він додав, що до клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним не були долучені покази неповнолітнього брата загиблого хлопчика, оскільки, за словами прокурора, не відомо, в який час і коли ці покази були зафіксовані.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

У ДБР повідомили, що поліцейські оглянули місце події та за 70-150 м від нього виявили гільзи від патронів Флобера, стаканчик та банки.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застав.