Митник та прикордонники вимагали хабарі за ввезення авто на єврономерах / фото npu.gov.ua

У Чернівецькій області затримано митника та прикордонників, які вимагали хабарі за ввезення авто на єврономерах без огляду.

Читайте такожІнспектор Одеської митниці попався на продажу інформації з обмеженим доступом

Як повідомили УНІАН у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, встановлено, що до організації протиправної діяльності причетні державний інспектор митного посту «Кельменці» Чернівецької митниці, співробітники відділу прикордонної служби «Мамалига» Чернівецького загону та працівники митниці іншої країни.

Відео дня

Фігуранти вимагали неправомірну вигоду за безперешкодний перетин кордону іноземцями, які ввозили в Україну строком до одного року авто на єврономерах без проходження огляду.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, правоохоронці задокументували численні факти отримання митниками та прикордонниками хабарів.

фото npu.gov.ua

7 червня фігурантів було затримано, зокрема, інспектор митного посту «Кельменці» був затриманий безпосередньо під час отримання чергового «траншу». Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що робітники Волинської митниці Державної фіскальної служби напали на журналістів під час розслідування контрабанди 1,3 тонни бурштину до Польщі.