Зайцева перебуває в Харківському СІЗО / фото facebook.com/tetyana.dotsyak

Винуватиця аварії на вулиці Сумській в Харкові, внаслідок якої загинуло шестеро людей, Олена Зайцева перебуває в Харківському СІЗО. Їй присудили 10 років позбавлення волі, але захист подав апеляцію, яку суд розгляне вже 14 серпня. До цього засуджена продовжить жити в камері №400.

Журналіст видання "Крапка" побувала у Харківському СІЗО і розповіла подробиці тюремного життя Олени Зайцевої.

Винуватиця смертельної аварії, як пишуть ЗМІ, досі не їсть тюремної їжі та харчується тим, що передає рідня.

У її камері знову побували журналісти. Так, там як і раніше стоять двоярусні нари, з нижніх ліжок звисають рожеві шторки. Є невеликий телевізор, стіл для їжі з електрочайником, умивальник. На вікнах – білі напівпрозорі фіранки, на підвіконнях – книги, розповідає журналістка.

Читайте такожАварія у Харкові із шістьма жертвами: у справі Зайцевої-Дронова стався новий поворот

"Зайцева більше цікавиться класикою і жіночими романами. В основному книги їй приносять батьки. З останнього, що вона брала у нас, це "Вовки Лозарга" Жюльєтт Бенцоні, "Незабудка" Елізабет Лоуелл і багато різних творів Дар'ї Донцової", – розповідає бібліотекар Ірина Петрівна.

Також у камері є санвузол, душ і біде. У кутку душової – кольорові тази для прання. Також на поверсі є душ для всіх дівчат.

фото Крапка

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожного. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.