Також прийнято рішення про виплату разової допомоги сім'ям загиблих / фото Думська

В Одеській області через загибель шістьох людей в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я завтра, 12 червня, оголошено день жалоби.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив в. о. голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Паращенко.

Читайте також"Страшна трагедія": Зеленський прокоментував пожежу в одеській психіатричній лікарні

Відео дня

Він наголосив, що ситуація перебуває під особистим контролем президента Володимира Зеленського, який напередодні у зв'язку з трагедією телефонував Паращенку.

Всім підприємствам, установам, організаціям незалежно від форм власності рекомендовано обмежити використання музики і проведення розважальних заходів.

Також прийнято рішення про виплату разової допомоги сім'ям загиблих - по 100 тис. грн і сім'ям постраждалих - по 50 тис. грн.

Начальник управління Одеської обласної ради з майнових відносин Віктор Лунгул повідомив, що будівля КУ «Одеський обласний медичний центр психічного здоров'я» перебуває у власності Одеської обласної ради. На момент загоряння у всіх будівлях центру система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу була справною і спрацювала вчасно.

Юлія Нікітіна, загибла під час пожежі в Одесі медсестра / Facebook Людмила Власова

Крім того, в ході засідання було озвучено імена загиблих пацієнтів: три людини 1934 року народження - Марія Пастернак, Семен Клапчук і Лідія Поровкова, а також Галина Тодорова, 1937 р.н.., ы Михайло Лазарєв, 1928 р.н.

Загибла медсестра - Юлія Нікітіна, 1964 р.н.

Як повідомляв УНІАН, увечері 10 червня в одному з корпусів Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я сталася пожежа, внаслыдок якого загинули шестеро осіб, ще шестеро - госпіталізовано.

У зв'язку з тим, що сталося, відкрито кримінальні провадження за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ.