На Луганщині правоохоронці заблокували контрабанду дизпалива з Росії.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що на ділянці державного кордону в районі одного із селищ Новопсковського району Луганської області незаконно прокладено підземний трубопровід для перекачування дизпалива.

Читайте такожПоловина дизпалива в окупованому Криму є фальсифікатом

Відео дня

Трубопровід виходив на подвір’я приватного домоволодіння, звідти зловмисники транспортували продукцію на територію колишнього держпідприємства, де знаходились ємності для зберігання ПММ", - зазначили у прес-центрі.

Для легалізації контрабандного товару правопорушники укладали фіктивні договори з підприємствами та реалізовували паливо фермерським господарствам в Луганській області.

"За попередньою інформацією, до протиправної діяльності причетні засновники одного з товариств з обмеженою відповідальністю, яке займається реалізаціє ПММ", - йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили обладнання для перекачування дизпалива, цистерну ємністю 24 куб. метри та 15 тис. літрів дизпалива у залишку. За попередньою оцінкою, вартість вилученого товару та обладнання становить близько 500 тис. грн. Трубопровід демонтовано.

У рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.