До Кольченка приїжджала мама / wikipedia.org

Мати засудженого в Росії кримського анархіста Олександра Кольченка Лариса протягом трьох діб перебувала в колонії в Копійську Челябінської області Росії.

Читайте такожЗаручники Кремля: 5 років полону Сенцова та Кольченка в Росії (відео)

Про це повідомила племінниця Кольченка Анастасія, передає "Радіо Свобода".

Відео дня

«10 червня мама Сашка вийшла з колонії після довгострокового побачення, яке тривало три доби. Це їхня п’ята зустріч у неволі. Останнє довгострокове побачення відбулося в липні 2018 року. Саша почувається добре, як завжди, ні на що не скаржиться. Дуже чекав цієї зустрічі, щоб згадати смак домашньої їжі, приготовленої руками мами. Російські ЗМІ практично не читає, крім «Новой газеты», з якої і нині вирізають і зафарбовують статті з «забороненою інформацією», – написала Анастасія.

За її словами, Олександр Кольченко, «як завжди, задає безліч питань про сім’ю, друзів, ситуацію в світі, а точніше, про Україну та Крим».

«Коли потепліло, почав частіше ходити на прогулянки, грати в волейбол і просто ходити в спортзал. Разом з адвокатом збирається писати клопотання про зміну режиму утримання. Також передає всім привіт і просить писати листи!», – йдеться в повідомленні родички Кольченка.

Довідка УНІАН. Активіста Кольченка разом із режисером Олегом Сенцовим затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.