Активісти патріотичного руху «Гідність Нації» встановили пам'ятний знак «Захисникам Української Державності» на п'єдесталі пам'ятника гармати біля метро «Арсенальна» в Києві.

«100 років тому з цього місця українські військові знищили загрозу українській державності. Ми пам'ятаємо і шануємо усіх тих, хто захищав і захищає нашу українську землю», — сказав керівник руху Володимир Тесля.

Він додав, що встановлення пам'ятного знаку є відновленням історичної справедливості, і закликав українців об'єднатися заради перемоги над ворогом, а також задля збереження і зміцнення Української державності: «Ми не боїмося зовнішнього ворога, але у нас є інший, який роками розриває Україну зсередини. Це наш внутрішній ворог, це — спори, кланові міжусобиці. У нас немає часу, ми повинні об'єднатися й не допустити тієї помилки, що і 100 років тому. Мої побратими, я вдячний, що разом з вами ми відновили історичну справедливість».

Багато киян знають справжню історію більшовицького заколоту на «Арсеналі». Тоді червоні повстанці намагалися всіляко підбити робітників на повстання проти держави. Саме тоді почали свої рішучі дії підрозділи Симона Петлюри та Євгена Коновальця. Завдяки їхнім діям «червона пожежа» не охопила весь Київ, коли столиця України зберігала нейтралітет.

Раніше Володимир Тесля в facebook заявив, що не збирається балотуватися в депутати Верховної Ради України від жодної з політичних сил.

Нагадаємо, пам'ятник гарматі був встановлений у Києві в 1923 році. Раніше тут був напис, присвячена робітникам заводу «Арсенал», який виступив зі зброєю за «владу рад» в жовтні 1917 року.