REUTERS

Збройні формування РФ, аби порушити зв’язки громадян з контрольованою територією України, створюють перешкоди для перетині лінії розмежування, головним чином при виїзді з тимчасово окупованої території.

Читайте такожПрикордонники затримали і передали поліції члена «Козачого союзу війська Донського»

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Відео дня

Зокрема, як зазначили у відомстві, проросійські бойовики затягують процедури «контролю» щодо осіб та транспорту, здійснюючи їх годинами.

"Такі дії створюють так званий «поривчастий» рух, коли бойовики годинами накопичують перед своїми блок-постами велику кількість людей та транспортних засобів, а потім одночасно випускають їх в «сіру зону» великими групами, що є особливо небезпечним наприкінці визначеного часу роботи дорожніх коридорів, оскільки значна кількість громадян не встигає навіть дістатись вже закритого КПВВ", - пояснили у ДПСУ.

Як зазначили у прикордонній службі, чергова така провокація була вчинена учора в межах дорожнього коридору «Новоазовськ-Маріуполь».

"Уже після закінчення роботи КПВВ «Гнутове» о 20.20 з тимчасово окупованої території України до контрольного пункту в’їзду-виїзду прибули 25 цивільних автівок, в яких до того ж їхали чотири малолітні дитини. Люди пояснили, що їх декілька годин протримали в черзі перед блок-постом збройних формувань РФ «Октябрь» і пропустили в «сіру зону» вже після закриття КПВВ. Прямуючи через лінію розмежування після закінчення режиму роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду, громадяни наражаються на небезпеку під час ночівлі у так званій «сірій зоні», оскільки порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків не припиняються, та щоночі здійснюються обстріли позицій ЗСУ, під які інколи потрапляють і дорожні коридори", – йдеться у повідомленні.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують, що зараз в усіх КПВВ діє літній режим роботи, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно з 6.00 до 20.00.

Вони закликали громадян не піддаватись на провокації збройних формувань РФ та не перетинати лінію розмежування після закінчення визначеного часу роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду.