Лінію розмежування на Донбасі перетнули понад 280 тисяч людей / фото facebook.com/pressjfo.news

За минулий тиждень лінію розмежування через українські контрольні пункти в'їзду-виїзду в Донецькій і Луганській областях в обох напрямках перетнули 286 тисяч осіб і 34 тисячі транспортних засобів.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

Зазначається, що 22 людини залишили свої оселі на тимчасово окупованій території України через складну соціально-економічну ситуацію.

Відео дня

При цьому було відмовлено в перетині КПВВ 186 громадянам у зв’язку з відсутністю необхідних документів.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що гуманітарна ситуація на Донбасі не поліпшується

Також, під час здійснення контрольно-перевірочних заходів прикордонниками в КПВВ виявлено 16 паспортних документів України з ознаками часткової підробки. Також зафіксовано 11 випадків, коли громадяни намагались «домовитися» про безперешкодний перетин лінії розмежування.

"За адміністративні правопорушення до відповідальності в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування притягнуто 11 громадян. Встановлено, що вказані особи перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Окрім того, матеріали справ про адміністративні правопорушення складено стосовно 2 іноземців, що порушили правила перебування на території України", - йдеться в повідомленні.

Також у прес-центрі ООС зазначили, що на тимчасово окуповану територію України проїхало 16 вантажівок із гуманітарною допомогою для мешканців Донбасу. Загалом, оформлено гуманітарні вантажі вагою 294,75 тонни.

Як повідомляв УНІАН, з 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії зіткнення в районі операції Об’єднаних сил перейшли на літній графік роботи.