5 квітня тіло Сергієнка зі слідами тортур було знайдено в Черкаській області / radiosvoboda.org

Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт двох з п'яти обвинувачених у виконанні жорстокого вбивства журналіста Василя Сергієнка у квітні 2014 року.

Про це повідомила журналістка Ольга Худецька.

"Двох з п'яти обвинувачених у виконанні вбивства Василя Сергієнка - Віктора Горбенка і Романа Недибалюка - тільки що відпустив під домашній арешт Городищенський районний суд Черкас. Активісти збираються блокувати суд", – написала вона в Facebook.

Відео дня

Перед засіданням місцеві активісти та журналісти провели на вході біля Городищенського суду акцію протесту з вимогою покарати як виконавців, так і замовника вбивства Сергієнка.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня 2014 року до чергової частини Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції звернулася матір 48-річного журналіста із заявою про те, що невідомі особи із застосуванням фізичної сили посадили її сина в автомобіль і вивезли в невідомому напрямку.

5 квітня тіло Сергієнка зі слідами тортур, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках було знайдено закопаним у землю в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

11 квітня 2017 року поліція затримала одного з підозрюваних у вбивстві журналіста. На той час троє підозрюваних у злочині вже були на лаві підсудних.

16 травня 2017 року було затримано організатора викрадення і вбивства журналіста.