Сейяра Емірова затримали за пост у соцмережі 6-річної давності / фото facebook.com/crimeansolidarity

В окупованому Судаку російські силовики затримали кримського татарина Сейяра Емірова.

Як повідомляє у Facebook громадське об'єднання "Кримська солідарність", його затримано за публікації в соціальних мережах.

За даними активістів, Емірова звинувачують у вчиненні правопорушення за ст. 20.29 КпАП РФ (виробництво і розповсюдження екстремістських матеріалів).

Відео дня

Читайте також"Без чоловіка, без батька, без брата": велика кримська сім'я залишилася без чоловіків через терор РФ (відео)

За словами громадського захисника Сейтосмана Каралієва, після затримання Сейяра Емірова доставили в так званий Судацький міський суд.

Він зазначив, що Емірова затримали за пост у соціальній мережі "ВКонтакте", датований 2013 роком.

Активістам також стало відомо, що вчора, 1 липня, додому до Емірова приходили співробітники поліції, але оскільки у них не було постанови про затримання, кримський татарин відмовився проїхати з ними, а вже сьогодні його затримали біля будинку батьків.

Раніше УНІАН повідомляв, що підконтрольний Кремлю "Сакський районний суд Криму у вівторок, 25 червня, оштрафував на 2 тисячі рублів проукраїнського активіста Олега Приходька, у якого раніше будинку знайшли портрет Степана Бандери.