Після обшуку Приходько відвезли до Сімферополя, де влаштували допит / Крим.Реалії

Підконтрольний Кремлю «Сакський районний суд Криму у вівторок, 25 червня, оштрафував на 2 тисячі рублів проукраїнського активіста Олега Приходька, у якого раніше вдома знайшли портрет Степана Бандери.

Про це Крим.Реалії повідомив сам Приходько.

Його визнали винним за частиною першою статті 20.3 кодексу Росії про адміністративні правопорушення (пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки).

Відео дня

Читайте такожУ СІЗО, де утримується Бекіров, епідемія кору - Денісова

«Вони дуже довго думали над вердиктом. Суд почався о 4 годині дня і закінчився майже об 11 вечора. 67 сторінок, цілий том на мене склали, що я займаюся пропагандою... Все це фальш. Це все через те, що у мене в автівці український і кримськотатарський прапор. І вдома під альтанкою майорить український прапор. Це все через це», - сказав Приходько.

Нагадаємо, що 8 лютого співробітники кримського главку ФСБ провели обшук у Олега Приходька в селі Оріхове Сакського району. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски.

Після обшуку Приходько відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

Слідчі дії йому пояснили тим, що напередодні невідомі зруйнували пам'ятник радянським солдатам в парку міста Саки. Однак Приходько заперечує свою причетність.

Він пов'язує допити зі своєю проукраїнською позицією і з тим, що раніше представляв у Сакському районі українську політичну партію «Свобода».

У червні 2016 року російські силовики затримали активіста за українські номерні знаки на автомобілі.