Прокурор АР Крим припустив, що Вишинський може втекти з України після засідання суду 15 липня / фото УНІАН

Колишній головний редактор РІА «Новости Украина» Кирило Вишинський може втекти з України після засідання суду 15 липня.

Про це прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов написав у своїй статті для DT.UA.

Читайте такожЕкспертиза визнала публікації в "РИА Новости Украина" пропагандистськими

Відео дня

За його даними, на 15 липня призначено судове засідання у справі Вишинського, під час якого, ймовірно, адвокати подаватимуть клопотання про зміну їхньому підзахисному запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу, а прокуратура АР Крим буде обґрунтовувати ризики його втечі за кордон у разі виходу з СІЗО.

Мамедов зазначив, що у розпорядженні правоохоронних органів є докази підривної діяльності Вишинського проти України на РФ.

Прокурор підкреслив, що Вишинський може втекти слідом за іншим фігурантом цієї ж справи — Володимиром Скачком, який втік до Росії і тепер воює з Україною із ефірів російських каналів.

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують вчинення державної зради і проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

Читайте такожГПУ оголосила підозру адвокату Вишинського

7 травня суд продовжив до 22 липня запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою. Того ж дня Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Вишинського щодо його затримання.

3 липня засідання Подільського райсуду Києва у справі Вишинського було перенесено на 15 липня у зв’язку з неготовністю прокурорів слухати справу.

У коментарі УНІАН один з адвокатів Вишинського Андрій Доманський заявив, що захисники мали намір просити суд про зміну запобіжного заходу Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Довідка УНІАН. 25 червня Конституційний суд дозволив пом'якшувати запобіжні заходи особам, які утримуються під вартою за підозрою або обвинуваченні в тероризмі чи злочинах проти основ національної безпеки.