Вишинському продовжили термін тримання під вартою / фото УНІАН

Подільський районний суд Києва продовжив термін тримання під вартою колишньому головному редактору РІА «Новости Украина» Кирила Вишинському, якого підозрюють у державній зраді, ще на 60 діб - до 19 вересня.

Як передає кореспондент УНІАН, таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури Криму.

Читайте такожЗеленський заявив про готовність обміняти Сенцова на Вишинського

Як зазначив журналістам по завершенню засідання начальник управління прокуратури АРК Євген Комаровський, стороною обвинувачення було наведено ряд обгрунтованих ризиків, що Вишинський може залишити територію України, впливати на свідків та вчиняти інші протиправні дії, які можуть зашкодити встановленню істини у справі.

Крім того, суд сьогодні встановив обсяг доказів, які будуть досліджуватись у наступних судових засіданнях.

З початку будуть досліджені докази сторони обвинувачення, а саме будуть допитані свідки, досліджені документи, речові докази, потім суд розпочне досліджувати докази захисту — допит свідків та вивчення документів.

Також прокурор додав, що з боку обвинувачення було близько десяти свідків, а з боку адвокатів — 5-7.

Читайте такожУ РФ відреагували на пропозицію Зеленського щодо Вишинського

Разом з тим Комаровський заявив, що не може коментувати можливість обміну Вишинського на когось із українських політв’язнів, оскільки це питання лежить поза площиною кримінального процесуального процесу.

Наступне засідання у цій справі розпочнеться 16 вересня.

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують вчинення державної зради і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. 

3 липня засідання Подільського райсуду Києва у справі Вишинського було перенесено на 15 липня у зв’язку з неготовністю прокурорів слухати справу. У коментарі УНІАН один з адвокатів Вишинського Андрій Доманський заявив, що захисники мали намір просити суд про зміну запобіжного заходу Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Довідка УНІАН. 25 червня Конституційний суд дозволив пом'якшувати запобіжні заходи особам, які утримуються під вартою за підозрою або обвинуваченні в тероризмі чи злочинах проти основ національної безпеки.