Ілюстрація REUTERS

Радник президента України Володимира Зеленського, 6-й номер у списку партії «Слуги народу» Михайло Федоров заявив, що не рекомендував би знімати блокаду з російських соцмереж «Однокласники» і «Вконтакте».

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Ліга.net».

Читайте такожДанилюк нагадав "компетентним органам", як потрібно дотримуватись санкцій проти російських соцмереж

Відео дня

«Можу сказати свою особисту думку. Я б не рекомендував знімати блок з «Однокласників» і «Вконтакте», тому що не бачу в цьому доцільності. Там досить багато контенту, який негативно впливає на українців», - зазначив Федоров.

На запитання ж про те, чи буде продовжено санкції, коли сплине термін їхньої дії, радник президента відповів: «Я б рекомендував. На жаль, «Вконтакте» стало спецоперацією Росії проти України. Після відходу Павла Дурова це очевидно».

Як повідомляв УНІАН, 15 травня 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту «1С». Доступ до російських соціальних мереж обмежено у зв'язку з блокуванням усіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group. Під дію санкцій підпадають сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb.

За оцінками голови Інтернет Асоціації України Олександра Федієнка, використання українцями сумнівних безкоштовних VPN-програм (Virtual Private Network - віртуальна приватна мережа), які дозволяють користувачам обходити блокування підсанкційних російських сайтів і соціальних мереж, загрожує кібербезпеці країни.