За словами адвоката, в країні затримання правоохоронці допитали фігуранта справи Олексія Левіна / фото dumskaya.net

Фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна затримували в одній з країн Європейського Союзу і відпустили після допиту, оскільки Служба безпеки України не подавала документи для його екстрадиції.

Про це адвокат Андрій Мурашкін повідомив у соціальній мережі Facebook.

Читайте також"Жодних матеріалів у справі Гандзюк не приховували": СБУ відповіла на закиди Луценка

Відео дня

«Олексія Левіна було затримано поліцією однієї з країн ЄС в рамках договору про надання правової допомоги з Україною», - повідомив адвокат.

Як стверджує Мурашкін, після затримання Левін заявив «про політичне переслідування в Україні і попросив надати йому статус біженця».

За словами адвоката, в країні затримання правоохоронці допитали Левіна, направили на проходження поліграфа, дозволили українським колегам провести бесіду з ним і запропонували подати запит на його екстрадицію.

«Однак, поговоривши з Левіним, українська СБУ повідомила, що не подаватиме документи на його екстрадицію - без пояснення причин. У результаті сторона затримання була змушена відпустити Олексія, - стверджує адвокат.

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що в Службі безпеки України приховували матеріали допитів, які могли розширити число замовників нападу на Катерину Гандзюк.