Під час затримання хабарник намагався приховати щойно отримані гроші у трусах / фото СБУ

У Житомирі взято під варту з правом внесення застави місцевого активіста, який за неоприлюднення компромату на директора лісгоспу вимагав від нього 30 тис. дол.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, таке рішення сьогодні ухвалив Корольовський районний суд Житомира.

«Сьогодні суд у Житомирі ухвалив взяти під варту з правом внесення застави у 200 тис. 700 грн активіста, який вимагав у директора лісгоспу 30 тис. дол.», - зазначили у прокуратурі.

Відео дня

У відомстві додали, що вчора затриманому було повідомлено про підозру. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Як стало відомо УНІАН з власних джерел у правоохоронних органах, активіст погрожував директору одного з лісгоспів оприлюднити компромат напередодні поїздки на Житомирщину президента Володимира Зеленського. Йдеться про керівника громадської організації «Захист та справедливість», який також є керівником ГО «Молодіжне об'єднання «Молода опозиція».

Зазначається, що затримали зловмисника у ресторанному комплексі «Гайки» на Новому бульварі. Побачивши правоохоронців, він намагався приховати щойно отримані гроші у спідній білизні.

Заступник Олевського міського голови Олександр Ніколайчук у Facebook розповів, що затриманий системно зривав засідання Житомирської обласної ради, за гроші лобіював комерційний інтерес різноманітних компаній, створював штучні проблеми керівникам державних, комунальних та приватних підприємств та за окрему плату зобов’язувалися «зам’яти» проблему.

Як повідомляв УНІАН, 13 серпня у Житомирі правоохоронці затримали голову громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації, який вимагав 30 тисяч доларів у директора одного з районних лісгоспів.

У випадку несплати грошей він погрожував оприлюднити в інтернеті та у соцмережах нібито компроментуючу директора інформацію напередодні поїздки керівництва держави до Олевського району області. Правоохоронці затримали активіста в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тис. дол.

12 серпня президент України Володимир Зеленський перебував з робочою поїздкою на Житомирщині. Зокрема, він розкритикував силові структури регіону за низькі темпи боротьби із незаконним видобутком бурштину та змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського подати у відставку через таку ситуацію в регіоні.