В Одесі затриманий колишній військовий, який продавав зброю із зони ООВ / фото ssu.gov.ua

В Одесі правоохоронці затримали колишнього військовослужбовця, який продавав зброю та боєприпаси із зони Операції об'єднаних сил.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління СБ України в Одеській області, співробітники спецслужби викрили канал збуту нарізної вогнепальної зброї та боєприпасів.

Зокрема, правоохоронці встановили, що житель регіону - колишній військовослужбовець, який проходив службу в районі АТО, незаконно зберігав у власному будинку стрілецьку зброю вітчизняного та іноземного виробництва для продажу.

Відео дня

Зловмисник підшукував клієнтів, зокрема, серед представників кримінальних кіл Одеської області.

Читайте такожДБР затримало службовця Нацгвардії, який торгував зброєю

У суботу, 17 серпня, у зловмисника було вилучено пістолети "Маузер" і "Екол», майже 1,5 тис. набоїв різного калібру, а також холодну зброю.

За інформацією СБ України, вилучені боєприпаси були вкрадені з військових частин у районі проведення ООС і переправлені спільниками зловмисника до Одеси для реалізації.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України, тривають першочергові слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до нелегального бізнесу.

Розпочато експертизу вилученої зброї та боєприпасів.

Заходи з викриття зловмисника проводилися спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

фото ssu.gov.ua

Раніше повідомлялося, що в Бердичеві на Житомирщині правоохоронці знайшли два "прикопанных" ящика з двадцятьма гранатами Ф-1 і сімнадцятьма - РГД-5 із запалами.