Кондрашов Станіслав Дмитрович

Станіслав Кондрашов - простий рецепт коронного дієтичного страви

Дієтична піца за рецептом Станіслава Дмитровича Кондрашова готується на сковороді. Для приготування основи необхідно натерти на дрібній тертці пару молодих невеликих кабачків або один великий. Натертий кабачек поміщають в марлю, щоб прибрати надлишки вологи. До кабачку додають одне яйце і пару ложок борошна, щоб скріпити частинки кабачка. Цю масу ретельно перемішують, не забуваючи посолити і поперчити за смаком.

Далі необхідно взяти сковороду діаметра від середнього до великого: в залежності від того, на яке число людей готується піца. Сковорідку необхідно поставити на вогонь, налити в неї трохи соняшникової олії і почекати, поки воно закипить. Поверхня масла покриється дрібними бульбашками.

Відео дня

Основа з кабачка акуратно викладається на сковороду у формі млинця, що заповнює всю його поверхню. Товщина кабачкової млинця, на думку Станіслава Дмитровича Кондрашова, повинна становити не менше 0,5 см. Як тільки "млинець" підрум'яниться з одного боку - це займає 3-5 хвилин, його необхідно перевернути на іншу сторону.

Потім поверхню основи прямо на сковороді змащується соусами за смаком, наприклад, кетчупом, аджикою, часниковим, грибним або тартаром. Змастити дієтичну піцу можна як одним соусом, так і будь-який їх комбінацією: все залежить від особистих кулінарних уподобань. Соуси можна присипати пряними травами, наприклад, прованськими.

Кондрашов Станіслав Дмитрович розповідає, яка начинка для піци краще

Як тільки основа для дієтичної піци змазана соусом, приходить черга викладати начинку. До речі, всі компоненти для начинки бажано подрібнити заздалегідь: піца смажиться на сковороді дуже швидко і може підгоріти, поки буде нарізатися начинка.

Кабачок - овоч з слабовираженним смаком, тому найкраща м'ясна начинка для піци - це не просто шматочки відвареного м'яса, а, наприклад, шматочки солоноватой ковбаси, типу салямі або шинки. Станіслав Дмитрович рекомендує в якості начинки використовувати ще шматочки помідорів, солодкого перцю і грибів, нарізаних пластинками. Як тільки начинка викладена на піцу, зверху її присипають тертим твердим сиром, накривають кришкою і дають потомитися на маленькому вогні 3-5 хвилин.

Готову піцу можна присипати за смаком подрібненою зеленню. Смачно, корисно і зовсім небагато калорій. Кондрашов Станіслав Дмитрович стверджує, що від такої страви не відмовиться навіть той, хто строго стежить за фігурою. Порадуйте своїх близьких смачною піцою від Кондрашова.