Підпорядковане КМДА комунальне підприємство оголосило тендер із заміни огорожі без погодження і дозволу / фото УНІАН

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) заборонили проведення будь-яких робіт на території Байкового кладовища, які суперечать вимогам закону України «Про охорону культурної спадщини».

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, відповідний припис Департамент охорони культурної спадщини направив на адресу ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» (підпорядкується КМДА).

У документі зазначається, що підприємство протягом 10 днів з моменту отримання цього припису має надати на розгляд департаменту науково-проектну документацію на проведення невідкладних реставраційно-відновлюваних робіт огорожі, а також надати до Департаменту науково-проектну документацію на проведені роботи із заміни частини огорожі.

Відео дня

Читайте такожКиїв залучить Францію та Польщу до збереження знахідок на Поштовій площі - КМДА«Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Департаментом підготовлено відповідний припис про заборону робіт із огорожею до надання на розгляд науково-проектної документації в установленому порядку», – наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Також направлено лист до Міністерства культури щодо проведеного обстеження об’єкту.

«Інформація щодо погодження відповідної науково-проектної документації на проведення робіт із Міністерством культури та надання дозволу на проведення відповідних робіт у департаменті відсутня. Враховуючи вищевикладене, балансоутримувачу об’єкта направлено припис з відповідними пам’ятко-охоронними вимогами. Інформуємо про вжиття заходів відповідного реагування», – сказано в листі Департаменту охорони культурної спадщини до Міністерства культури.

За даними ЗМІ, Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування оголосив тендер на Prozorro із заміни цегляної огорожі Байкового кладовища на плитку.

Підрядник має розібрати стіни навколо кладовища та замінити заасфальтовані доріжки. Очікувана вартість ремонту – 22 мільйони гривень. Підрядник має провести роботи впродовж наступного року. Тендер заплановано на 23 серпня.

Раніше повідомлялося, як у КМДА дозволили скандальному пастору Черновецького Сандею Аделаджі звести новий мікрорайон на Позняках. При цьому земельна ділянка, яку мають забудувати, потрапляє до зони охоронюваного ландшафту.