Фото REUTERS

В окупованому Криму зменшилась кількість туристів.

Розпал дня, море +22, повітря +28. Туристів майже не видно у багатьох місцях, особливо у невеличких селищах, йдеться сюжеті Крым. Реалии.

Читайте такожОкупантський "суд" у Криму направив справу Бекірова до Сімферополя

Журналісти зауважують, що думки кримських підприємців та публічних осіб РФ різняться. Так, підконтрольний Кремлю голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов пообіцяв Путіну, що цьогоріч на півострові відпочине близько 7 мільйонів туристів.

Водночас власники туристичної інфраструктури скаржаться на відтік відпочивальників, а подеколи – на поведінку тих, хто лишається провести літо в Криму.

"Туристи через одного крадуть дистанційні пульти від телевізорів і кондиціонерів, посуд, грубіянять персоналу, ідуть у запої, ламаючи меблі", – пише у соцмережі кримський готельєр, додаючи, що його дратує також підвищення тарифу на нерухомість.

Самі ж туристи нарікають на високі ціни і "ніякий сервіс".

Відпочивальники наголошують: ситуацію із туризмом не вирішив і збудований Путіним Керченський міст.

"Ну туристів мало, так. Я ось на два будинки живу, Москва-Ялта. Мені це дуже впадає у вічі. Ну, раніше їхало більше людей. Зрозуміло, політично це все можна пов’язати. Міст – звісно, добре, але все одно сюди приїхати треба. Тобто це відстань, і їхати нащо?", – зауважив росіянин.

Як повідомляв УНІАН, літак А-321 "Уральських авіаліній", на борту якого перебували 233 людини, здійснив екстрену посадку посеред кукурудзяного поля в Підмосков'ї.

Під час зльоту лайнер зіткнувся зі зграєю чайок. Обидва двигуни А321 відключилися, в них потрапили птахи. Один з них загорівся. Лайнер летів в окупований Сімферополь. Після аварійної посадки до лікарів звернулися 76 осіб, з них 19 дітей.