У акції прийняли участь лизько 100 людей / фото: організаторів фестивалю

В Одесі на Потьомкінських сходах розгорнули 28-метровий Прапор України.

Як передає кореспондент УНІАН, величезне синьо-жовте полотнище розгорнуто з нагоди Дня Державного прапора в рамках Вишиванкового фестивалю, який сьогодні стартував в Одесі.

В акції взяли участь близько 100 осіб, серед яких - організатори, волонтери і курсанти Одеського військово-морського ліцею. Підняття прапора супроводжувалося виступом оркестру Військово-морських сил України, які стояли біля пам'ятника Дюку.

Відео дня

Довжина прапора - 28 метрів - відповідає віку незалежної України. Учасники акції також спільно виконали Гімн України.

Курсанти тримали жовті й сині паперові кораблики, що символізують підтримку українських військових моряків, захоплених у полон Росією.

Це одинадцятий Вишиванковий фестиваль. У його рамках пройде виставка-ярмарок народних майстрів декоративно-прикладного мистецтва, художня виставка, різні меморіальні акції, складання «живого Вишиванкового ланцюга», масовий диктант, автопробіг тощо.

Як зазначають організатори, вперше в рамках фестивалю пройде благодійна акція «Вишиванка - оберіг для дитини». Її суть у тому, що всі бажаючі можуть принести національні костюми різних часів, які за розміром підходять дітям віком від 3 до 18 років. Всі костюми передадуть до спецустанов (притулки, інтернати) для сиріт, яким розкажуть про особливості українського одягу.

Також у ході фестивалю співробітники Центру обслуговування громадян нададуть закоханим парам можливість швидко зареєструвати шлюб прямо на вулиці.