День пам'яті захисників України / REUTERS

Сьогодні, 29 серпня, в Україні вперше відзначають День пам'яті захисників України.

Читайте такожУ Зеленського розповіли, чому День пам'яті загиблих захисників призначили на 29 серпняЯк передає кореспондент УНІАН, з цієї нагоди у центрі Києва пройшли пам'ятні заходи.

Зокрема, новообрані народні депутати від партії «Слуга народу» поклали квіти до Стіни пам'яті полеглих за Україну біля Михайлівського собору.

Відео дня

На Михайлівській площі також зібралися близько 70 громадян, серед яких були матері і родичі загиблих українських військових на Донбасі, а також їхні побратими. Вони тримали в руках плакати з фотографіями загиблих українців.

Поклавши квіти, нардепи підходили та спілкувалися з родичами загиблих. А після цього – пішки вирушили до будівлі Верховної Ради.

Ходу вони почали з вулиці Михайлівської, по дорозі зупинялися у місцях масових розстрілів Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській, щоб вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за європейське майбутнє України.

Як передає кореспондент УНІАН, 23 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 29 серпня Дня пам'яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави.