У Кремлі також не кажуть, чи знають про етапування Сенцова до столиці Росії / Фото УНІАН

Речник президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати інформацію про етапування українського політв’язня Олега Сенцова до Москви.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

"Мені нічого додати на цю тему. Коли ми будемо готові, ми повідомимо. Поки такої готовності немає. Можу лише ще раз повторити, що ми вітаємо рішення про звільнення Вишинського. Мають місце певні контакти, але більше нічого додати", – сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи можна вважати, що запуск обміну сприяло рішення суду Києва про звільнення з-під арешту Вишинського.

Відео дня

Читайте такожСенцов вперше не зателефонував матері в обумовлений час

Пєсков також не став відповідати на питання про те, чи пов’язано етапування Сенцова з колонії №8 у Москву та чи відомо Кремлю про таке переведення.

"Здійснюються певні контакти. У даному випадку можна навіть не ставити запитань", – завершив Пєсков.

Як повідомляли джерела УНІАН 29 серпня, режисер Олег Сенцов етапований з колонії в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) в Москву.  На даний момент Сенцов перебуває в СІЗО "Лефортово". За словами співрозмовника, питання обміну режисера порушував на переговорах із президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. У серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

19 липня цього року президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну Сенцова на головного редактора РІА "Новости Україна" Кирила Вишинського, затриманого за підозрою в державній зраді та веденні підривної інформаційної діяльності проти України.

28 серпня Київський апеляційний суд випустив Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання. Інформоване джерело повідомило УНІАН, що суд випустив Вишинського через його включення до списку на обмін утримуваними особами.

За словами співрозмовника агентства, відповідне рішення суду пов'язане з процесом обміну утримуваних осіб між Україною та РФ. "Так, Кирило Вишинський потрапив до списку на обмін утримуваних осіб між Україною та Росією... Ви ж пам'ятаєте, скільки разів (російський омбудсмен Тетяна) Москалькова приїжджала і потрапляла до нього в камеру поспілкуватися", - заявив співрозмовник.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган стверджує, що Вишинський погодився взяти участь в обміні в'язнями між Україною та РФ.