Внаслідок пожежі 9 осіб загинули / фото УНІАН

Прокуратура повідомила про підозру співвласнику одеського готелю «Токіо Стар», в якому під час пожежі загинули 9 осіб.

Читайте такожВ Одесі затримали іноземця, який розстріляв автомобіль і пограбував "Нову пошту"

Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Відео дня

«Сьогодні прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили про підозру другому власнику готелю в порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дев'яти осіб (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу)», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний переховується від органу досудового розслідування.

У зв'язку з цим підготовлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про дозвіл на його затримання.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа: 9 людей загинули, 9 були госпіталізовані.

Серед загиблих - 10-річна мешканка Сум і її мати, громадянка Австралії, жителі Дніпра, Києва, Одеської області. Одного загиблого досі не ідентифіковано.

Згідно з результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих - отруєння продуктами горіння.

Власника готелю, підприємця Вадима Чорного 20 серпня було узято під варту Київським районним судом Одеси.

28 серпня під час судового засідання, в ході якого розглядалася апеляція Чорного на запобіжний захід, представник прокуратури заявив, що співвласник готелю Сергій Дурач вже покинув Україну. Чорний заявив, що Дурач не переховується за кордоном, а відсутній у зв'язку із запланованою поїздкою і скоро повернеться в Україну.