Трансформацію військового управління планується завершити до кінця 2020 року / УНІАН

Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних сил України поділять повноваження. Також будуть розділені посади головнокомандувача і начальника Генштабу.

Про це розповів перший заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-полковник Ігор Колесник в інтерв'ю «Армія.Inform».

«Щодо розмежування посади начальника Генерального штабу та головнокомандувача Збройних сил України, а також реформування командувань видів, то це завдання ми виконаємо до кінця поточного року», - зазначив він

Відео дня

Читайте такожНачальник Генштабу представив військовим на Донбасі нового командувача ООС

Колесник пояснив, що головнокомандувач командуватиме ЗСУ, а органом, що забезпечуватиме його роботу та надаватиме всебічну підтримку в реалізації його рішень, буде Генеральний штаб.

Трансформацію військового управління планується завершити до кінця 2020 року.

«Кінець 2020 року. До цього часу ми перейдемо на нову систему управління та підберемо новий фаховий особовий склад в оновлені структури», - зазначив Колесник.

За його словами, суть реформи полягатиме у чіткому поділі повноважень між органами військового управління, які займаються розвитком, підготовкою і забезпеченням («генеруванням») Збройних сил, та тими, які здійснюють застосування військ.

«За принципами країн НАТО оборонне відомство як орган центральної влади має здійснювати демократичний цивільний контроль над Збройними Силами, ресурсне забезпечення армії, а також визначати оборонну політику, а Генеральний штаб — реалізовувати її», - сказав Колесник.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський звільнив з військової служби колишнього головнокомандувача Збройними силами Віктора Муженка.