Наступне засідання суду призначене на 24 вересня / УНИАН

Суд подовжив запобіжні заходи екс-”беркутівцям”, обвинуваченим у масових розстрілах на Майдані 20 лютого 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, колегія суддів Святошинського райсуду Києва розглянула клопотання прокурорів про подовження термінів запобіжних заходів екс-”беркутівцям” та клопотання їхніх захисників про зміну запобіжних заходів.

Адвокати просили суд змінити запобіжні заходи чотирьом обвинуваченим, яких утримують під арештом, на будь-які, не пов’язані з триманням під вартою.

Відео дня

Водночас захисники просили скасувати запобіжний захід Сергію Тамтурі, якого раніше суд відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт. За словами адвокатів, через арешт Тамтура не може працювати, щоб заробляти на життя.

Читайте такожСправа Майдану: на захист 5 екс-"беркутівців" свідчив їхній колега, обвинувачений у побитті активістів

В результаті судді винесли ухвалу, згідно з якою запобіжні заходи усім п’ятьом екс-”беркутівцям” були подовжені ще на 60 діб.

Наступне засідання суду у справі про масові розстріли на Майдані призначене на 11.30 24 вересня.

Довідка УНІАН. Святошинський райсуд столиці розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

15 січня 2019 року суд почав, а 11 липня закінчив допитувати свідків сторони обвинувачення.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт до 16 вересня.