Існує затверджений МОН список шкіл у всіх містах України, які повинні навчати дітей з непідконтрольних територій / фото УНІАН

Із початку війни на Сході та анексії Криму на підконтрольну територію України приїхало понад 1 млн 400 тис переселенців. Але виїхали з-під окупації не лише ті, хто визнає себе українцем – багато хто не має фінансової можливості жити під синьо-жовтим прапором рідної країни. Особливо безпомічні у цій біді прості діти.

Про це йдеться у сюжеті програми Гроші.

Читайте також"Нові донецькі": журналісти розповіли, як у "ЛДНР" відбулася подвійна окупація через "переселенців" з Росії

В Україні існує дистанційне навчання. Є затверджений МОН список шкіл у всіх містах України, які повинні навчати дітей з непідконтрольних територій. Як виявилося на практиці - список існує, але ніхто конкретно не береться за дистанційне навчання дітей з непідконтрольних територій. В результаті пошук такої школи закінчився прости чиновницьким "футболом", де крім обіцянок - нічого.

Журналісти вирішили допомогти влаштувати дитину з окупованого Донбасу на дистанційне навчання у школі Києва. У результаті довгих пошуків лише школа № 6 міста Києва погодилася взяти до себе хлопчика. Ніяких виправдань чи посилань на неправдивий список. Просто люди роблять свою справу і показують, що їм не байдужа доля маленького українця з Донецьку.