Близько 33% киян розчаровані курсом місцевої влади / kiev.klichko.org

Майже 60% киян вважають, що загальний стан столиці за час перебування на посаді мера Віталія Кличка погіршився або не змінився.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час презентації результатів опитування щодо поствиборчих орієнтацій киян повідомив директор компанії Seetarget Олексій Боровський.

Читайте такожСтало відомо, коли Порошенка допитають на поліграфі

Відео дня

За результатами дослідження, 32,5% киян розчаровані курсом місцевої влади, однак 46,5% опитаних вважають, що київська влада рухається у правильному напрямі.

Крім того, загальний стан Києва за час перебування на посаді мера Віталія Кличка, на думку більшості респондентів (38,1%), погіршився. Ще 21,1% киян взагалі не помітили суттєвих змін, а 4,2% опитаних не змогли відповісти. Покращення загального стану столиці бачать 36,6% респондентів.

За словами Боровського, 38,5% киян заявляють про погіршення стану безпеки в районі їхнього проживання за час каденції Кличка, 30,9% - про неналежний вигляд будинків та під'їзді, 27,1% - про проблеми з опаленням, 23,3% - про незадовільну роботу громадського транспорту.

Якщо говорити про рейтинг кандидатів у мери столиці, то Віталій Кличко набрав би 20,7% підтримки, а його серйозним конкурентом став би Олександр Ткаченко, якого підтримують 18,6%.

При цьому, згідно з опитуванням компанії, невеликий відрив між Кличком і Ткаченком ставить під сумнів перемогу Віталія Кличка в другому турі. Кличко має шанс на перемогу в разі якщо серед його суперників будуть Гордон або Вакарчук, але програє Олександру Ткаченку, який набирає 36,8% підтримки киян. Кличко - тільки 34,4%.

***Опитування серед 1 тис. 207 респондентів провела компанія Seetarget з 20 по 27 вересня методом особистих інтерв'ю (face-to-face) вдома у респондента. Опитування репрезентативне за статтю, віком та районом проживання. Похибки вимірювання становить не більше 2,9%.

Як повідомляв УНІАН, якби вибори до київської міської ради відбулися найближчої неділі, то майже 54% киян проголосували б за партію "Слуга народу".