Фото kyivcity.gov.ua

Якби вибори до Київської міської ради відбулися найближчої неділі, то майже 54% киян проголосували б за партію "Слуга народу".

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час презентації результатів опитування щодо поствиборчих орієнтацій киян повідомив директор компанії Seetarget Олексій Боровський.

За його словами, до ідеї проведення позачергових виборів міського голови Києва та міської влади позитивно ставляться 59,1% населення, негативно сприймають позачергову вибори 32,4%, вагаються з відповіддю 8,5% киян.

Відео дня

Боровський наголосив, що респонденти вказують на готовність до повного перезавантаження міської влади - як у мерії, так і в Київраді.

Так, більшість опитаних (42,2%) вважають, що після виборів мера Києва та міської ради ситуація в місті зміниться на краще. Ще 15,1% не вірять у позитивні зміни зі зміною влади та 5,4% передбачають погіршення, а 37,3% опитаних вагаються з відповіддю.

Згідно з результатами опитування, якби вибори до Київської міськради відбулися найближчим часом, 53,8% серед тих, хто має намір голосувати і вже визначився з вибором, проголосували б за партію "Слуга народу". До трійки фаворитів також входять партії "Європейська солідарність" (9,9%) і "Голос" (7,1%)

У рейтингу кандидатів у мери Києва, якби вибори проводились наступної неділі, Віталій Кличко набрав би 20,7% підтримки серед тих, хто має намір голосувати і вже визначився з вибором. Його найсерйознішим конкурентом став би Олександр Ткаченко - його підтримують 18,6%. На третьому місці в рейтингу Святослав Вакарчук, який має 12,4% підтримки киян.

При цьому, згідно з опитуванням компанії, невеликий відрив між Кличком і Ткаченком ставить під сумнів перемогу Віталія Кличка в другому турі. Кличко має шанс на перемогу в разі якщо серед його суперників будуть Гордон або Вакарчук, але програє Олександру Ткаченку, який набирає 36,8% підтримки киян. Кличко - тільки 34,4%.

***Опитування серед 1 тис. 207 респондентів провела компанія Seetarget з 20 по 27 вересня методом особистих інтерв'ю (face-to-face) вдома у респондента. Дослідження репрезентативне за статтю, віком та районом проживання. Похибка вимірювання становить не більше 2,9%.