В Ізмаїлі почне працювати прикордонний загін морської охорони / фото УНІАН

В Ізмаїлі найближчим часом почне працювати загін Морської охорони Державної прикордонної служби України, що забезпечуватиме охорону держкордону на річковій ділянці Дунаю та в окремій частині Чорного моря.

Як йдеться у повідомленні на сайті Держприкордонслужби, вже призначений командир загону – капітан 1-го рангу Олег Шикша, який в 2015-2017 роках керував штабом Маріупольського загону морської охорони в зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте такожВ Одесі сьогодні стартують міжнародні навчання "Сі Бриз-2019" (відео)

Відео дня

"Новостворений Ізмаїльський загін морської охорони розпочне повноцінно функціонувати вже найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Також при комплектуванні екіпажів кораблів та катерів новоствореного загону перевага надається морським прикордонникам, які мають досвід патрулювання річкової ділянки, знають особливості навігації Дунаю та окремих районів Чорного моря.

У прикордонній службі нагадали, що у лютому 1996 року на базі бригади річкових кораблів ВМС України була сформована Ізмаїльська окрема бригада прикордонних сторожових кораблів. Попри скрутні економічні умови, кораблі та катери щодня виконували завдання з охорони державного кордону України на Дунаї – від стику кордонів трьох держав (України, Молдови та Румунії) до виходу в Чорне море.

На початку 2000-их Ізмаїльська бригада була розформована. Її кораблі та катери увійшли до складу Одеського загону Морської охорони. Також, враховуючи особливості та специфіку охорони південних рубежів України на річці Дунай, потім був створений Ізмаїльський загін Морської охорони, який існував до 2011 року. В рамках однієї з реформ служби Ізмаїльський загін Морської охорони був розформований. І вже у 2019 році Кабінет міністрів своїм розпорядженням постановив утворити Ізмаїльський загін Морської охорони ДПСУ.