Чоловік ремонтував пошкоджену техніку терористів / прес-служба СБУ

Контррозвідники Служби безпеки вивезли мешканця Сорокиного з окупованого Донбасу, який надав слідству важливу інформацію щодо причетності Росії до конфлікту на Сході України.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Читайте такожКучма про обмін заручниками в ОРДЛО: Швидко не відбудеться

Відео дня

Зазначається, що чоловік добровільно відмовився від участі у діяльності бойовиків. Через матеріальну скруту чоловік вступив до ремонтної роти так званого «2 армійського корпусу народної міліції ЛНР», де лагодив пошкоджену техніку.

«Контррозвідники та слідчі СБУ провели ретельну перевірку та встановили, що громадянин України не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчинив інших тяжких злочинів. Також він надав слідству важливі докази збройної агресії РФ в Україні», – йдеться у повідомленні прес-служби.

За рішенням суду його звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, контррозвідка Служби безпеки України викрила колишнього співробітника прикордонних військ СРСР та ПУ ФСБ РФ Сергія Кошелєва. 

Кошелєв більше відомий як екс-заступник начальника пункту управління 2 ОМСБР 2 "армійського корпусу" окупаційних військ РФ з позивним "Удав". Впродовж служби у в/ч 2066 відбулося знайомство Кошелєва з Наілем Нурулліним, який наглядав за військами "ЛНР" та ховався від кредиторів в окупованому Луганську.