Хеловін – це свято, яке асоціюється зі страхами та нечистою силою. Тому вечір 31 жовтня можна провести за переглядом хорошого хорору. Пропонуємо 5 фільмів, які варто подивитися на Хеловін.

"Едвард Руки-Ножиці" (1990), режисер Тім Бертон

Це не класичний фільм жахів, а скоріше історія про людей, яким некомфортно в суспільстві. Едвард, якого грає Джонні Депп, – штучна людина, якій не встигли приладнати руки. Він змушений обходитися ножицями, що робить нещасним аутсайдером.

Читайте такожСупергерої і магія: топ-5 найочікуваніших прем'єр осіннього сезону 2019 (відео)

"Багряний пік" (2015), режисер Гільєрмо дель Торо

Перш за все, цей фільм дуже красивий: декорації, інтер’єр, костюми просто вражають. За сюжетом, над містом височить дивний будинок, який взимку покривається кривавим снігом. Ніхто не наважується піднятися туди, крім однієї дівчини, яка розкриє таємниці дивного маєтку.

"Жахи на вулиці В'язів" (1984), режисер Уес Крейвен

Ну який же Хеловін без стрічки про містичного серійного вбивцю Фредді Крюгера. Мабуть, це найпопулярніший фільм жахів, який має рекордну кількість сиквелів. Стрічка розповідає про маніяка, який вторгається у сни підлітків, намагаючись їх убити.

Читайте такожУкраїнський "Голлівуд": топ-5 найбільш очікуваних кінопрем'єр осені 2019 (відео)

"Ворон" (1994), режисер Алекс Пройас

Дія цього знаменитого фільму відбувається у Ніч Диявола – 30 жовтня, напередодні Хеловіна. Ерік, який повстав із мертвих, хоче помститися за смерть своєї нареченої. «Ворон» – культовий фільм готичної культури, на зйомках якого трагічно загинув Брендон Лі.

"Сімейка Адамсів" (1991), режисер Баррі Зонненфельд

Якщо у вечір Хеловіну вам не хочеться дивитися жахи, увімкніть "Сімейку Адамсів". Це чорна комедія про дивну родину, яка мешкає у незвичайному будинку. Екстравагантний Гомес, фатальна Мортіші та їхні родичі гарантовано підіймуть вам настрій.