У Вільнюсі затримано екс-керівника Державної зернової корпорації України / фото nabu.gov.ua

У Вільнюсі затримано екс-керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України, підозрюваного у завданні мільйонних збитків.

Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за міжнародно-правовим дорученням детективів НАБУ погодженим прокурорами САП у Литовській Республіці затримано колишнього голову правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», який з березня 2017 року перебував у розшуку за підозрою у завданні понад 60 млн дол. збитків підприємству.

Слідством встановлено, протягом липня-жовтня 2014 року посадовці державної зернової корпорації спільно з представником міжнародного зернотрейдера організували укладення та виконання зовнішньоекономічних контрактів щодо продажу зернової продукції ПАТ «ДПЗКУ» за заниженими цінами підконтрольним підприємствам.

Відео дня

Читайте такожУ Києві в офісі Дениса Комарницького СБУ проводить обшук (фото, відео)

Відповідно до злочинної схеми, зерно, що належало держкомпанії, через низку суб’єктів господарювання на умовах післяплати було поставлено в Саудівську Аравію. Проте кошти за поставлене зерно так і не були сплачені. Як наслідок, державна корпорація зазнала збитків на суму понад 60 млн дол.

Колишньому голові правління інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.364, ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Провадження стосовно радника голови правління ПАТ «ДПЗКУ» та представника міжнародного зернотрейдера наразі перебувають на розгляді в суді.

Ще два фігуранти провадження пішли на угоду зі слідством та сплатили завдані ними збитки у сумі 60 тис. дол.

*** ДПЗКУ - вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими і продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур.