До кінця року Міноборони має перейти на нову систему управління за стандартами НАТО / фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський вважає за необхідне створити військову поліцію і до кінця 2019 року розробити концепцію об’єднаного реєстру ветеранів.

Такі доручення глава держави дав Міноборони, передає прес-служба ОП.

Читайте такожУ Міноборони пояснили призов з 18 років

Відео дня

При цьому міністр оборони Андрій Загороднюк до 31 грудня повинен запровадити нову систему керівництва й управління силами оборони за стандартами НАТО.

Тоді ж має бути створена в структурі Міноборони військова поліція.

Водночас Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України має до кінця 2019 року розробити проект «Е-ветеран» й концепцію об’єднаного реєстру ветеранів.

Крім того, до 31 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен вдосконалити процедуру видачі посвідчень водія і спростити процедуру акредитації закладів з підготовки та підвищення кваліфікації водіїв.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський підписав указ «Про додаткові заходи щодо покращення стану зберігання ракет, боєприпасів та продуктів їх утилізації на арсеналах, базах та складах Збройних сил України».

Згідно з указом, Кабінет Міністрів України повинен виділити необхідні кошти «для заходів із забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз, складів озброєння, ракет та боєприпасів ЗСУ». Також уряд має врегулювати питання особливого режиму використання земель навколо потенційно небезпечних військових об’єктів ЗСУ.