У поліції закликали не спекулювати на темі виселення ветеранів з блокпоста / Фото УНІАН

Поліція не виселятиме ветеранів АТО/ООС із Золотого-4, а присутність поліцейських є необхідним заходом у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції з посиланням на заяву заступника глави ГУНП Вадима Трояна 28 жовтня.

Читайте такожУ поліції стверджують, що жодної зброї не використовували проти військових у сутичці біля Золотого

Відео дня

За словами Трояна, поліція прибула на блокпост Золотого до ветеранів «з метою звичайної перевірки».

«Така перевірка є нормальною дією, оскільки територія, де розташований населений пункт Золоте-4, належить до зони проведення Операції Об’єднаних сил», – сказав Троян, додавши, що у небезпечній зоні так потрібно працювати щодня.

Водночас Троян спростував чутки про намір виселити ветеранів із Золотого-4 і закликав не спекулювати на цій темі.

«Я вважаю, що зараз спекулювати на будь-яких моментах, навіть у простих словах, мовляв, "хтось когось буде штурмувати", не можна», - підкреслив Вадим Троян.

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 26 жовтня, президент України Володимир Зеленський відвідав Золоте-4, де зустрівся з добровольцями "Національного корпусу" і ветеранами полку "Азов", які перебувають там з початку жовтня, бо виступають проти розведення сил в цьому районі. У президента відбулася розмова з добровольцями на підвищених тонах. Після чого останні заявили, що не збираються залишати Золоте й не дозволять відведення військ.

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську домовилися про початок розведення військ у Петровському і Золотому. Згідно з домовленостями, сторони мають відвести свої війська та озброєння на відстань 1 кілометр від лінії розмежування.

Розведення мало розпочатися 7 жовтня за умови дотримання протягом семи днів режиму тиші, проте бойовики продовжують вести обстріли. 7 жовтня керівник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що розведення сил у районі Петрівського і Золотого відкладається через обстріли контрольованими Росією бойовиками. В Офісі президента наголосили, що розведення сил поблизу Золотого на Луганщині неможливе без сталого припинення вогню, тому наразі цей процес відкладено.

15 жовтня спеціальний представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік заявив, що за підсумками чергового засідання в Мінську на переговорах ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі не змогли домовитися про розведення сил у Золотому і Петровському.