В Україні набрав чинності закон, яким запроваджуються штрафи за перевезення дітей в автомобілі без автокрісла / pixnio.com

В Україні набрав чинності закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».

Читайте такожЗеленський підписав закон про штрафи за перевезення дітей без дитячих автокрісел

Зазначений закон, яким запроваджуються штрафи за перевезення дітей в автомобілі без дитячого автокрісла, 19 листопада був опублікований на сайті парламентського видання «Голос України». Згідно з документом, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» (№ 1150).

Позафракційний депутат Дмитро Шпенов під час представлення проекту закону зазначив, що ним встановлюється штраф за порушення правил перевезення дітей у розмірі 510 грн, за повторне правопорушення - 850 грн.

У законі йдеться, що зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають накладення штрафу на водія за порушення правил перевезення дітей в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, вчинене повторно протягом року - 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.