Виставковий простір розповідає про Майдан, його учасників, топографію та Героїв Небесної сотні / Фото УНІАН

У центрі Києва відбулося відкриття виставкового простору на місці будівництва Музею Революції гідності під назвою "М3: Майдан, Меморіал, Музей".

Як передає кореспондент УНІАН, під час відкриття один з кураторів виставки, генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло повідомив, що цей простір працюватиме з 09.00 до 19.00.

Читайте такожГолодомор 1932-33: в Україні відзначають День пам'яті жертв голодомору

Відео дня

"Це теж певний виклик, бо він є відкритий, простір. Але ми бачимо, що різні погодні умови. І тому ми намагаємося своїми силами якимось чином забезпечити безпеку цього простору, бо в ньому немає даху і він дуже пов'язаний з погодними умовами", - сказав він.

Пошивайло зауважив, що це є "тимчасова конструкція". "Вона стоятиме близько року, допоки ми не розпочнемо будівництво самого музею. І тому ця конструкція нагадує, з одного боку, "йолку", бо це каркас. З іншого боку, вона нагадує будівництво", - зазначив куратор.

Крім того, він розповів, що цей виставковий простір розповідає про Майдан, його учасників, топографію та Героїв Небесної сотні.

Пошивайло також зауважив, що "той фізичний простір, який ми маємо вже в Будинку профспілок, на жаль, вміщає обмежену кількість людей, близько 80". Так, цього простору вже не вистачає і потрібен новий.

Таким чином, на земельній ділянці, відведеній під майбутній Музей Революції гідності, споруджено тимчасову конструкцію площею 144 кв.м, де під відкритим небом розміщено виставку, яка розповідає про Помаранчеву революцію, події на Майдані зими 2013-2014 років, про створення Меморіалу Небесної сотні та Музею Революції гідності.

Планується, що виставковий простір функціонуватиме як культурно-мистецький, інформаційно-освітній та громадський простір.