В даний час планується встановлення 4 ліфтів / прес-служба Київського метрополітену

На столичній станції метрополітену "Академмістечко" планують встановити пасажирські ліфти замість непрацюючих вже шістнадцять років ескалаторів.

Про це повідомили у комунальному підприємстві "Київський метрополітен", пише "112.ua".

Читайте такожУ Києві станцію метро "Золоті ворота" закриватимуть на вхід у ранковий час пік

Відео дня

Так, виготовлені та змонтовані ПАТ "НВП "Більшовик" на станції метро "Академмістечко" чотири комплекти експериментальних ескалаторів в 2003 році не були прийняті в експлуатацію у зв'язку з тим, що їх конструкція не відповідала вимогам чинних нормативно-правових актів.

"Оскільки виявлені недоробки та дефекти могли створювати загрозу для пасажирів і не були усунені заводом-виробником, КП "Київський метрополітен" звернулося в господарський суд Києва з позовом до ВАТ "НВП "Більшовик" про звільнення 2-го і 6-го виходів станції метро "Академмістечко" Святошинсько-Броварської лінії метрополітену) від 4 комплектів тунельних ескалаторів ЕТХ-5,2, що належать відповідачеві, шляхом проведення відповідачем демонтажу вищевказаних комплектів ескалаторів", - розповіли в метрополітені.

Тільки 1 квітня 2014 року рішенням господарського суду р. Києва по даній справі задоволено позовні вимоги КП "Київський метрополітен" до ВАТ "НВП "Більшовик" у повному обсязі.

Однак ВАТ "НВП "Більшовик" досі не виконала рішення господарського суду р. Києва і не здійснила демонтаж чотирьох комплектів ескалаторів 2-го і 6-го виходів на станції метро "Академмістечко".

"112.ua"

ВАТ "НВП "Більшовик" є власником цих ескалаторів, тому КП "Київський метрополітен" не може провести демонтаж зазначених ескалаторів.

У свою чергу КП "Київський метрополітен" спільно з ДП ПІ "Укрметротунельпроект" погодили проект по пристосуванню станції "Академмістечко" для самостійного пересування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

В даний час планується встановлення 4 ліфтів.

Всеукраїнським громадським об'єднанням "Національна асамблея інвалідів України" підтримано підприємством прийняте рішення щодо встановлення ліфтів на станції "Академмістечко". 6 березня 2019 року на засіданні секції з питань будівництва та архітектури Науково-технічної ради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було прийнято згадане рішення.

Остаточне рішення в частині оснащення станції "Академмістечко" ліфтами буде прийнято після отримання офіційного погодження Мінрегіонбуду.