Серед мешканців гуртожитку – 44 дитини / фото УНІАН

У Чернігові через борги підприємства «Чексіл» перед місцевою ТЕЦ майже місяць немає опалення і гарячої води у 300 мешканців (у тому числі 44 дітей) гуртожитку по вул. Ушинського, 6.

Як передає кореспондент УНІАН, мешканці гуртожитку, який належить вказаному підприємству, сьогодні прийшли на сесію просити міського голову Владислава Атрошенка вирішити цю проблему.

Мешканці наголосили, що не мають боргів за теплопостачання, але у квартирах – 12 градусів тепла, у всіх включені обігрівачі, що може спричинити проблеми з електропостачанням.

Відео дня

Відключення тепла мешканці гуртожитку вважають незаконним і просять місто прийняти цей гуртожиток у комунальну власність, оскільки не вірять, що керівництво «Чексілу» вирішить їхні проблеми.

Представник фонду комунального майна повідомив, що позиція підприємства – не передавати гуртожиток місту.

«Ми не можемо забрати гуртожиток у власність міста, оскільки це приватна власність підприємства «Чексіл», - сказав він.

Директор «Чернігівської ТЕЦ» Олексій Щербина пояснив, що за минулий опалювальний сезон «Чексіл» не сплатив за теплопостачання гуртожитку на вул. Ушинського, 6 майже 900 тис. грн, а тому вимкнення опалення було вимушеним заходом.

Міський голова зазначив, що проблемне питання взагалі стосується платоспроможності підприємства «Чексіл», оскільки місту підприємство також заборгувало 5 млн грн за землю. Атрошенко не виключив, що підприємство «входить у прогнозоване банкрутство», щоб потім усі кредитори призупинили свої вимоги.

«Я не хотів би думати, що все сплановано. Ми тільки можемо просити, що люди не повинні страждати», - сказав він.

Представник «Чексілу» Мірко Ванджі пояснив, що підприємство має борги перед Пенсійним фондом і кошти були списані з рахунку автоматично. Він запевнив, що сьогодні підприємство сплатить ТЕЦ 400 тис. грн.

У свою чергу директор ТЕЦ запевнив, що як тільки гроші надійдуть на рахунок, опалення у гуртожитку почнуть підключати.

Водночас жителі гуртожитку не дуже вірять у чергову обіцянку. Вони вже зверталися в прокуратуру, поліцію, службу у справах дітей (щодо порушення прав малолітніх дітей), але поки безрезультатно.

Як повідомила УНІАН секретар міської ради Наталія Хольченкова, станом на 14.30 платіжку ТЕЦ уже отримала, а тому мешканців мають забезпечити теплопостачанням.

Довідка. ПАТ «Чексіл» - компанія, що виникла на виробничих потужностях Чернігівського камвольно-суконного комбінату. Свого часу підприємство було одним із найбільших виробників вовняних тканину Європі. Нині спеціалізується на переробці вовни, виготовленні пряжі і тканин. Зараз підприємство переживає скрутні часи.