Суддя Ємельянов заявляє про поширення неправдивої інформації / фото: УНІАН

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов заявляє, що не має стосунку до замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, чий автомобіль був обстріляний напередодні у Києві.

Про це Ємельянов повідомив у коментарі, переданому "Українським Новинам".

"Загибель дитини – це непоправна втрата для батьків, велика трагедія. Як батько я щиро співчуваю. Заяви та припущення, які з'явилися в ЗМІ, в тому числі від відомих журналістів про нібито мою причетність до цієї жахливої події – не більше, ніж цинічне бажання використовувати горе людини у своїх меркантильних інтересах", - заявив Ємельянов.

Відео дня

Він зазначив, що для об'єктивності висвітлення ситуації, готовий у будь-який зручний час більш детально роз'яснити реальний стан справ журналіста Володимира Бойка, який і став першоджерелом цієї інформації.

Ємельянов також додав, що за необхідності готовий дати пояснення слідчим Національної поліції.

На думку судді, неправдиву інформацію може поширювати третя сторона, зацікавлена в його дискредитації.

"Мова йде про фейкове викрадення підприємця Максима Слуцького і його партнера Владислава Ізраіліта. Мене звинувачували в його організації, я звернувся в поліцію із заявою, щоб ці звинувачення були розслідувані. Півроку велися слідчі дії, і коли настав час висувати підозри винним, виявилося, що за цими провокаціями стоять високопоставлені чиновники та бізнесмени з Дніпра. Справу "на контроль" забрала собі Генпрокуратура, там її об'єднали з брехливими звинуваченнями з боку Слуцького і Ізраіліта, а потім розслідування припинилося. Я як ніхто зацікавлений, щоб справу поновили, розслідування тривало, правда стала відома, а винні були покарані", - підкреслив Ємельянов.

За словами судді, поширена про нього за останню добу інформація – частина кампанії з дискредитації з метою тиску на правоохоронні органи. "Вважаю це цинічною провокацією, яка лише показує рівень безпринципності цих осіб. Вони не зупиняються навіть перед тим, щоб використовувати чуже горе в своїх інтересах", - додав він.