ПЦУ вирішила, що Філарет очолить окрему місію / фото УНІАН

Синод Православної церкви України вирішив надати почесному патріарху Філарету пожиттєве право на проживання у будівлі церкви та здійснення богослужінь у Володимирському соборі.

Як повідомляє прес-служба Київської митрополії ПЦУ, сьогодні на засіданні синоду ПЦУ було розглянуте питання щодо положення почесного патріарха Філарета і забезпечення умов його життя та діяльності у зв’язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату".

Читайте такожЕпіфаній вірить, що Філарет передумає й повернеться до ПЦУ

Відео дня

Синод, враховуючи минулі заслуги у розбудові церкви та з метою забезпечення достойного становища патріарха Філарета, ухвалив, що він має право на пожиттєве проживання і використання для своєї діяльності комплексу будівель за адресою: вулиця Пушкінська,36 (Київ), а також на пожиттєве звершення богослужінь у Володимирському соборі Києва.

Пожиттєве матеріальне утримання почесного патріарха Філарета здійснюється за рахунок відрахувань від Володимирського собору та добровільних пожертв.

На Синоді також вирішили, «враховуючи минулі особливі заслуги» Філарета, створити релігійну організацію у складі ПЦУ у формі місії.

У ПЦУ наголосили, що поширювані думки з приводу того, що нібито церква "бажає викинути патріарха Філарета на вулицю", не відповідають дійсності та безпідставно провокують непорозуміння серед вірян та громадськості.