На території 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Бровари Київської області рятувальники провели практичний майстер-клас, під час якого наголосили про важливість дотримання елементарних правил пожежної безпеки на святах.

Відео дня

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Читайте такожМайже 80% українців поставлять вдома новорічну ялинку«Статистика свідчить про те, що у новорічні свята зростає кількість пожеж, які виникають у помешканнях громадян. Несертифіковані електрогірлянди, або ж електрогірлянди, виготовлені з дефектами, з високою вірогідністю можуть спровокувати пожежу. Також зафіксовано випадки, коли загоряння на ялинці траплялося через близьке розташування до приладів опалення та телевізора», – зауважив заступник начальника управління пожежної безпеки ДСНС України Олександр Чекригін.

Він наголосив присутнім, що розміщувати ялинку необхідно лише на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів. На ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами. Олександр Чекригін водночас додав, що користуватися можна лише сертифікованими піротехнічними виробами, перевіривши упаковку на відсутність дефектів.

Окремо вогнеборці продемонстрували, як безпечно запускати феєрверки та салюти, а також наголосили, що піротехнічні вироби можна використовувати лише відповідно до інструкції, яка має бути обов'язково зазначена на упаковці.

Раніше УНІАН повідомляв, що Новий рік та Різдво є найпопулярнішими зимовими святами серед українців.