Фото: pravda.com.ua

ФСБ Росії затримала жителя Сімферополя Дениса Кашука за підозрою в зберіганні зброї. Як розповіла дружина затриманого Ольга, Кашук Денис Кашук не виходив на зв'язок з 17 грудня, і вона звернулася в поліцію.

Повідомляється, що до неї додому приїхала оперативна група, забрали фотографію і зубну щітку чоловіка. На наступний день співробітники ФСБ в квартирі провели обшук, вилучили техніку та документи. Повідомили, що Дениса Кашука підозрюють у виготовленні вибухових речовин, повідомляє Українська правда.

Як повідомив адвокат Назім Шеіхмамбетов, ФСБ підозрює Кашука за статтями 222 і 222.1 КК Росії (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів). У той же час, адвокат запевнив, що його підзахисний - аполітична людина, працював у сфері реклами.

Російське ФСБ затримання Кашука не коментує.

За словами рідних Дениса, він, як зазвичай, вийшов на роботу 17 грудня о 10:00 годин ранку, а вже о 12:00 годині зв'язок з ним пропав. В цей же день дружина звернулася в відділення поліції, де у неї прийняли заяву про зникнення Дениса і попросили надати його фотографію, а також зубну щітку. 18 грудня в будинку Дениса Кашука був проведений обшук.

Близькі стверджують, що під час незаконного затримання до нього застосовували тортури та психологічний тиск, пише krymsos.com.

"Тортурами і погрозами брата змусили відмовитися від послуг адвоката і позбавили права на захист", - заявила Олена Гусейнова, сестра Дениса.

Відеозвернення сім'ї Дениса Кашука: